perjantai 5. huhtikuuta 2013

Maidoton Banana Cream Pie!



Meillä onkin nyt muuttunut äitin dieetti maidottomaksi, ainakin seuraavaksi kahdeksi viikoksi! Sitten selviää, onko pikkuinen Reea allerginen maidolle. Tämä tuokin leivontaan ehkä hieman haastetta. Olisi varmaan helpompaa saada hyvänmakuisia herkkuja soijamaidosta, kuin tämä kermainen piiras, mutta tätä olin suunnitellut tekeväni jo aiemmin, niin nythän sitä sitten tehdään! Vaniljakiisseli vaihtui soijavanukkaan ja sunnuntain vaniljakastikkeen sekoitukseen ja kermavaahto sunnuntain kasvirasvavispiin. Saas nähä, miltä maistuu. Onneksi banaani maistuu aina banaanilta :) Soijavanukkaan ja vaniljakastikkeen sekoitus oli aika löllö, joten sulatin sekaan pari liivatelehteä, jotta piirakka saisi edes jotain ryhtiä!

Pohjaan käytin suklaakeksejä. Maidottomana oli saatavilla Semperin suklaakeksejä, jotka olivatkin jo valmiiksi aika voisen makuisia ja siihen pitikin sitten vielä sekoittaa Keijun maidotonta leivontamargariinia. Maistui taikinalta, mutta uuniin en enää laittanut..

Pohja 20 cm irtopohjavuokaan, jonka olin vuorannut leivinpaperilla.

2x150g Semperin gluteenittomia suklaakeksejä
100g Keiju leivontaa
2tl sokeria

Täyte

3 banaani pilkottuina
1 sitruunan puristettu mehu
1dl Sunnuntai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2prk vanilja-soijavanukasta
2 liivatelehteä
loraus vettä

Päälle

4dl Sunnuntai maidotonta vispiä
Tummaa maidotonta suklaata rouhittuna

Keksit murskataan ja sekoitetaan sulatetun leivontamargariinin kanssa. Seos painellaan pohjan reunoille ja pohjalle. Vuoka laitetaan jääkaappiin hyytymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Liivatteet laitetaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi likoamaan. Banaanit pilkotaan ja sekoitetaan sitruunamehun kanssa. Vaniljakastike vaahdotetaan ja sekaan lisätään soijavanukkaan. Seos sekoitetaan banaanien kanssa. Liivatelehdistä puristetaan ylimääräinen vesi pois ja ne sulatetaan kattilassa veden kanssa. Sulanut liivateneste kaadetaan täytteen joukkoon ohuena naruna ja täyte sekoitetaan tasaiseksi. Täyte kaadetaan kovettuneen pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Päälle pursotetaan vispiä, tällä kertaa siis maidotonta. Ei kannata pelästyä kun rupeaa avaamaan tätä vispipurkkia, nimittäin se tuntuu ihan salaattijuustolta. Kun rupeaa vaahdottamaan, niin seos muuttuukin vaahdoksi! Jämäkämpää tämä on kun kermavaahto, mutta oikein nätisti sai pursoteltua täytteen päälle. Sitten vain suklaarouhetta koristeeksi.

Hyvää viikonloppua! :)

2 kommenttia:

  1. Taidanpa ottaa kokeiluun, sillä kaveriporukassa on yksi maidoton-henkilö - jos vielä kaipaat maidotonta herkkua, niin täällä: http://mokinkeittiossa.blogspot.fi/2013/07/2013-07-06-maidoton-suklaamoussekakku.html , on yksi herkkukakku, johon oon itsekin ihastunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tuo kakku kuulostaa tosi hyvältä! :) Ja kannattaa tätä koittaa. Jos soija sopii, niin voi olla, että se AlproSoyan vaahtouva soijakerma on paremman makuista kun sunnuntain vispi..

      Poista